Idag var det en hel del trötta hundar, intresserade förare och åhörare som fortsatte seminariet Do as I do.

Sara började med att visa hur man i fas 2 generaliserar kommandot och verkligen får hunden att förstå att “do it” betyder kopiera. En tjej hade valt kommandot “kör” vilket jag tycker är en riktigt bra översättning. När jag själv kör använder jag “repetera”. Vid generaliseringen lägger man till tre nya tricks eller föremål som man redan kan och lägger till dem till de tidigare tre. För att på så sätt sätta kommandot för “do it”.

Vi fick se flera hundar som kommit olika långt i sin förståelse av “do it”. Två av hundarna fick prova på att lära sig helt nya saker vilket de gjorde riktigt snabbt.

Dagen avslutades med att Claudia berättade om testresultat som visar att Do as I do är en mycket snabbare metod för att lära hundar nya moment, framförallt om det är komplexa övningar, eller kedjade övningar.

En riktigt bra dag igen. Tack Claudia och Sara för seminariet. Tack Åsa och Maria på Furface Hundskola & Förlaget Eget Bevåg för arrangemanget. Och slutligen tack till Södra Stockholms hundhall för fina lokaler och god mat.

Pin It on Pinterest

Share This