Då är dag ett av två avklarad på seminariet Do as I do. På papperet var vi 10 deltagare med hund, 13 hundar och 23 åhörare helt utan hund så vi var många intresserade på plats hos Södra stockholm hundhall och kafé.

Dagen var riktigt lärorik där vi fick en genomgång av den senaste forskningen inom social inlärning av Claudia Fugazza (till höger på bilden). Hon är etolog (d.v.s. forskar inom djurens beteenden). Sara Tagliati (sittande på bilden) fortsatte sedan med en genomgång hur man lär in metoden Do as I do. Det knepiga är att få hunden att förstå att “Do it!” betyder “imitera mitt beteende” eftersom den inte har något naturligt att fästa det kommandot på.

Efter det var det dags för hundekipagen att först visa att de kunde sina tre valda kommandon. Sedan fick hundförarna träna på en mänsklig hund – bilden är från den övningen. Och slutligen fick hundförarna testa på första steget för att lära sig och hunden Do as I do.

Så, ser fram emot morgondagen där vi kommer gå igenom steg 2 och hur man kan använda Do as I do för att lära sig vardagsbeteenden.

Pin It on Pinterest

Share This